Ångerrätt

Vid köp av varor från yedi.se har du som konsument (privatperson) 14 dagars ångerrätt på köp gjorda via distans. Ångerrätten regleras i Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59).

Detta innebär att du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela till Yedi E-Handel om detta inom 14 dagar från den dag du tog emot den beställda varan (ångerfristen).

Ångerrätten gäller inte på varor som är specialtillverkade efter konsumentens önskemål eller som har en tydlig personlig prägel, till exempel familjefoton.

Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Vid utövandet av ångerrätten ska varan återsändas till Yedi E-Handel inom 14 dagar från att meddelande om utövandet av ångerrätten lämnades.

Se här för anvisningar om du hur går tillväga för ångerrätt

Öppet Köp

Yedi E-Handel erbjuder öppet köp i 60 dagar från och med den dag du tog emot den beställda varan. För att en produkt ska kunna returneras via Öppet Köp ska produkten återlämnas i obruten originalförpackning och vara i samma skick som inköpstillfället. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du rätten till öppet köp. Du ska kunna uppvisa ett giltigt inköpsbevis i form av kvitto/orderbekräftelse.

Se här för anvisningar om du hur går tillväga för Öppet Köp

Retur

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig. Du bör skicka artiklarna ansvarsfullt packade, tillsammans med en kopia på kvittot.

Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

Varan ska vara oanvänd och i originalförpackning. Originalförpackningen ska vara hel och oskadad, använd därför alltid ytteremballage vid retur av varor och skriv, klistra eller tejpa inte på varans originalemballage. Man får prova varan försiktigt men ångerrätten gäller inte om varan varit använd.

Vid retur av en vara som ser använd ut nekas öppet köp. I dessa fall gäller varken ångerrätt eller öppet köp och varan returneras till köparen på dennes bekostnad.

Viktigt att tänka på:

– Samtliga produkter ska ligga kompletta i sin originalförpackning.
– Vid skadad originalförpackning eller om originalförpackningen saknas görs ett avdrag med 20% av produktens värde.
– Varor som är skadade eller har blivit defekta pga oaktsamhet kommer inte att krediteras.
– Varor som återsänds mot postförskott eller efterkrav utlöses ej av oss.

Vi meddelar alltid per mail när en retur är mottagen och behandlad.

Klicka här för att göra en returanmälan

Återbetalning

När vi har godkänt din retur får du tillbaka pengarna på samma sätt du betalade (exempelvis kreditkortsköp betalas tillbaka till ditt kreditkort).
Återbetalningen sker snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.