Integritetspolicy

Vi värnar om din personliga integritet och eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd. I vår integritetspolicy förklarar vi hur vi samlar in och använder din personliga information. Här hittar du information om dina rättigheter och hur du kan göra dem gällande. Du är alltid välkommen att kontakta oss vid eventuella frågor.

Vi vill att du ska känna dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter. Därför är vi öppna med hur vi samlar in och hanterar den information som vi sparar om dig. Vi ser till att dina personuppgifter alltid är skyddade hos oss och att behandlingen lever upp till kraven i Dataskyddsförordningen GDPR och i interna riktlinjer.

I denna integritetspolicy berättar vi om vilka personuppgifter vi samlar in om dig, i vilket syfte, hur vi behandlar dem, hur länge de lagras och vilken laglig grund vi stödjer oss på i de olika situationerna. Den beskriver också vilka rättigheter du har och hur du går till väga för att göra dem gällande. Det är viktigt att du tar del av och förstår integritetspolicyn och känner dig trygg i vår behandling av dina personuppgifter. Du kan alltid kontakta oss med dina frågor.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Vi samlar in de personuppgifter som du lämnar till oss, t.ex. i samband med att du genomför ett köp eller kontaktar oss.

För att vi ska kunna administrera och hantera dina köp hos oss så lagras följande uppgifter nedan

  • Kontaktinformation – namn, e-postadress, mobiltelefonnummer, faktura- och leveransadress och liknande.
  • Betalningsinformation – kredit- och betalkortsdata, fakturainformation, bankkontonummer, etc.
  • Uppgifter om ditt köp – produktinformation, betalningsinformation, etc.

Utöver dessa uppgifter sparas även köphistorik för att kunna administrera eventuella returer samt hantera garantier m.m. Uppgifterna lagras i 7 år efter ditt köp enligt bokföringslagen. Om du som kund vill hantera/ändra/radera dina personuppgifter kan du självklart kontakta oss även inom denna tid.

Vem delar vi dina uppgifter med?

För att ditt köp ska kunna genomföras rent administrativt har vi ett antal tredjepartsleverantörer som vi samarbetar med för att göra ditt köp möjligt. Dessa listas här nedan.

Betallösningar

Beroende på hur du väljer att betala för ditt köp hos oss så samarbetar vi med flera olika betallösningar som behöver samla vissa uppgifter för att kunna mottaga din betalning.
Våra betalalternativ är fakturor, korbetalningar och direktbetalningar via Klarna, Payson, kortbetalning via Stripe samt via Paypal.

Fraktbolag

För att vi ska kunna leverera din vara till dig snabbt, effektivt och säkert behöver vi ge dina adressuppgifter till vår externa distributör. Vi använder oss av ett och samma fraktbolag för alla våra leveranser, Postnord.

Kundomdöme

Vi strävar hela tiden att bli bättre genom att öka kundnöjdhet och köpupplevelse genom att lyssna på våra kunder. Vi har därför valt att samarbeta med recotrust.com och trustpilot.com som är två av Sveriges största oberoende rekommendationssajter. Detta innebär att recotrust.com och trustpilot.com får tillgång till din e-postadress för mejlutskick så du kan skriva ett offentligt omdöme om din köpupplevelse hos oss via deras hemsida.

Dina rättigheter

Rätt att få tillgång till din data

Du kan begära en kopia av de uppgifter vi har om dig samt verifiera den information vi har om dig. Vi strävar efter att ge dig svar inom 30 dagar.

Rätt till rättelse

Du har rätt att få felaktig eller ofullständig information om dig själv ändrad/rättad.

Rätt att bli raderad (“rätten att bli bortglömd”)

Om du inte längre vill att vi sparar dina uppgifter har du rätt att få dina uppgifter raderade, förutsatt att de inte längre är nödvändiga för det syfte de samlades in för. Det kan dock finnas legala skyldigheter som t.ex. bokföringslagen, som gör att vi inte genast kan radera delar av din data. Vi kommer i de fall endast spara den data som vi är skyldiga enligt lag att hålla. Om behandlingen baseras på samtycke och detta återkallas så kommer dina uppgifter att raderas.

Vem är ansvarig för de personuppgifter vi samlar in?

Personuppgiftsansvarig är Yedi E-Handel som är ett svenskt bolag registrerat hos Bolagsverket.